Yayınlanan Son Yazılar

Youtube’dan Nasıl Para Kazanılır?


 

Kurulduğu 2005 yılından beri hayatımızdaki yeri hızla yükselen youtube, video üreticisi insanlara para kazanma fırsatı da kazandırmaya da devam ediyor.

Youtube’den para kazanmak için, herhangi bir sermayeye ye veya herhangi bir ciddi teknik bir bilgiye hiç ihtiyacının olması gerekmiyor. Cep telefonunuz varsa, ilgi çekici veya bilgi verici videolar çekebiliyorsanız youtube’den para kazanmaya başlayabiliyorsunuz.

Youtube’den kanal açma ve buradan kanal açma o kadar zor bir süreç değildir. İnternetten para kazanmak isteyenlerin son 5 veya 6 yıldır tercih ettiği bir yöntem olan youtube para kazanma yöntemini kullanarak, video üreticisi olabilir ve ciddi paralar kazanabilirsiniz.

Dünya genelinde 2020 yılında en fazla aranan kelime youtube olmuştur. Youtube, dünya genelinde birçok insan videolara yükleyerek buradan para kazanmayı becerebiliyorsa siz neden yapmayasınız.

Dünya ve Türkiye’de her geçen gün kullanım trafiği artan youtube’de bir kanala sahip olmak için bir gmail adresinizin olması yeterli oluyor.Kayıt işlemini tamamladıktan sonra yotube kanalına video hazırlayarak yüklemek yeterli oluyor.

Youtube’nin son yıllarda devreye soktuğu son 1 yılda 4 bin saat izlenme ve kanalın abone sayısının 1000 olması şartı para kazanmak için yeterli oluyor. Bu rakamları tamamladıktan sonra telif hakkı olmayan videolar ile ciddi paralar kazanabilirsiniz.

Youtube’den Para Kazanmaya Nasıl Başlanmalıdır?

Dünyanın en fazla ziyaret edilen video platformu olan youtube, kanal sahiplerinin farklı konseptlerde eğlenceli veya bilgi içerikli videoları pazarlayarak, kanal sahiplerine paralar kazandırıyor. Youtube’de ciddi paralar kazanmanın bazı zorlukları olsa da, hazırlanacak olan kaliteli ve ilgi çekici içeriklerle ciddi paralar kazanıldığı da örnekleri vardır.

Youtube’den Para Kazanmanın Adımları Nelerdir?

1-Dünyanın en fazla ziyaret edilen video platformu youtube’den para kazanmaya başlamak için ilk yapılaması gereken, bir gmail hesabınızın olması gerekir.

2-İlgi çekici bir kanal adı belirlenmeli, insanların kanalınızı bulması için anahtar kelime veya kelimeler eklenmelidir.

3- Kanalı oluşturduktan sonra,  video eklemeye başlanmalıdır. Videolar çok kısa veya çok uzun olmamalı, yüksek çözünürlükte olmalıdır. Daha iyi çekim araçları ve içeriklerle içerik zenginleştirilmelidir. Video yüklerken video isimlerini ilgi çekici olarak seçmeye özen göstermelidir. İlgili anahtar kelime veya anahtar kelimeleri eklemeyi unutmayın.

4-Yüklediğiniz videolara izleyici çekmek gerekir. Videonun izlenirliğinin artması kanalınızın para kazanmaya başlamasının ilk yoludur. Yüklenen videolarınızı sosyal medya ve diğer platformlardan paylaşmak gerekir. İzlenilen videolara gelen önerileri dikkate almalı, topluluk oluşturmak için insanların istediği tarzda videolara yapmaya devam etmelisiniz.

5-Yüklediğiniz videolara ilgi yoğunlaşmaya başladıktan sonra, hesap ayarlarınızdan para kazanma sekmesini aktif etmelidir. Youtube’nin istediği şartları da tamamlamışsanız para kazanma kısmınız açık olacaktır. Şartları tamamlayamamışsanız bu kısmı aktif edemezsiniz.

6-Youtube’den para kazanmak için özel şartlara uygun olmak gerekir. Son 12 ay yani 1 yıl içerisinde 4000 saat izlenme ve mevcut abone sayısı rakamının da 1000 olması gerekir. Video yöneticisi yanında bulunan dolar simgesini tıkladığınız da aktif ise para kazanmaya başlayabilirsiniz yok değilse para kazanma özelliğiniz henüz aktifleşmemiş demektir.

7- Youtube’den gelir elde etme programı google adsense servisidir. Bu iki yapı bütünleşiktir. Kazanılan ödemeler bu yapı üzerinden alınır. Videolarınız üzerindeki reklamların izlenmesi ve hatta tıklanması ile para kazanırsınız. Google adsense’ye kayıt olmak için 18 yaşından büyük olmalı, doğrulanmış ev veya işyeri adresiniz olmalı ve kendi adınıza açılmış bir banka hesabınız olması gerekir.

8-Youtube videolarınızın izlenip izlenmediğini veya hangilerinin yüksek izlenme sahip olduklarını öğrenmek için analiz bölümüne başvurabilirsiniz. Buradan videolarınızla ilgili her şeyi görebilirsiniz.

9-Yayınladığınız videoları sadece youtube için değil farklı alternatifler kullanarak videoların izlenirliğini arttırmanız gerekir. Çektiğiniz videolarınız için bir internet sitesi açabilir, bu site sayesinde yeni izleyiciler kazanabilirsiniz. Videolarınızı, forumlar, sözlükler gibi alanlarda da yayabilirsiniz.

10- Kaliteli bir video yayımcısı olursanız, yotube para kazanma programına ek olarak iş ortağı programına katılma hakkı da elde edebilirsiniz. Bu sayede yeni özellikler ve daha fazla gelir elde edebilirsiniz. Youtube iş ortağı programı için 3 ayda 15 bin izlenme elde etmek gerekir.

11-Youtube’de daha fazla gelir için ekip oluşturmak çok önemlidir. Eğlenceli bir ekip oluşturmak, hem izleyiciler hem de video üretimi açısından iyi bir kazanım olacaktır.