Yayınlanan Son Yazılar

Banka Hesabı Nasıl Açılır, Hangi Bankayı Tercih Etmeliyim?


Bankacılık işlemlerinizi yapmak için banka hesabına ihtiyacımız vardır. Bu işlemleri yapmak için açacağımız hesabı nasıl açabiliriz, hangi belgeler gerekir? En önemlisi de hangi bankada hesap açmalıyım? gibi sorular kafamızı hep kemirir. Bizde bu sorulara cevap bulmak adına biraz araştırma yaparak, sizlere kolaylık sağlaması için bu yazıyı kaleme aldık.

BANKA HESABI NASIL AÇILIR?

Bankada hesap açmak o kadar da büyük bir olay değildir. Fakat ondan sonrası daha karışıktır. Öncelikle banka hesabı açmak için gerekli belgeleri ele alacağız.

Öncelikle bir bankanın herhangi bir şubesine gitmeniz gerekiyor. Burada banka hesabı açabilmek için, fotoğraflı bir nüfus cüzdanı ve ikametgâh adresi bilgileri yeterli olmaktadır. Ayrıca bir cep telefonu numarası veya bir iletişim numarası da istenmektedir.

Bu bilgilerin sağlanmasının ardından banka hesabınızın açılması için sizden birtakım sözleşmeleri imzalamanızı isteyecektir. Bu sözleşmeleri imzalamadan önce okumanız ve takıldığınız noktaları temsilciye sorarak bu sözleşmeyi öyle imzalamamız gerekir.

Hesabınızı internet şubesi veya mobil uygulama üzerinde kullanmak isterseniz bunu hesap açtığınız esnada temsilciye ileterek bu yolları da kullanabilirsiniz. Ek sözleşmeleri de imzalayarak, bu uygulamaları kullanmaya başlayabilir ve banka şubesine gitmeye gerek kalmadan işlemleri gerçekleştireceksiniz.

Ayrıca banka hesabı açmak isteyenlerin reşit olmaları yani 18 yaş ve üstünde olmaları gerekir. Eğer reşit değilseniz hesap açabilmek için ebeveyn veya yasal vasinin bankaya gelerek gerekli belgeleri imzalaması gerekir.


BANKA HESABI AÇARKEN HANGİ BANKAYI SEÇMELİYİM?

Türkiye’de bu konuda hizmet veren birçok banka ve mevduat hesabı seçenekleri vardır. Sadece banka hesabım olsun diyorsanız vadesiz mevcut hesap seçeneklerini tercih edebilirsiniz. Daha sonra bankanızdan farklı hesaplar açabilirsiniz. Bu hesapları internet şubesinden açarak tekrar şubeye gitmek zorunda kalmazsınız.

Ziraat Bankası’nda hesap açabilirsiniz. Uzun geçmişe sahip, büyüklük bakımından Türkiye’nin en büyük bankasıdır. Çeşitli hesap çeşitleriyle, kredi kartı ve bankacılık ürünleriyle ülke genelinde geniş şube ağı ve ATM ağına sahiptir. Ayrıca Ziraat Bankasının devlet bankası olması da bir artıdır.

İş Bankası’nda da hesap açabilirsiniz. Büyüklük bakımından Türkiye’nin en büyük ikinci bankasıdır. Çeşitli hesap türleri ve bankacılık ürünleriyle, yaygın şube ve ATM ağıyla büyük bir bankadır.

Akbank’ta da hesap açabilirsiniz.  Türkiye’deki en büyük özel bankalardan biri olan bu banka, çeşitli bankacılık ve ürünleri müşterilerine sunar. Banka hesabı açabilir, kredi ve kredi kartı ürünlerinden yararlanabilirsiniz.

Bu bankalar haricinde, Vakıfbank, Halkbank, Garanti BBVA, Yapı Kredi Bankası, Albaraka ve birçok daha farklı bankayı tercih ederek, hesap açabilirsiniz.


 BANKADA HESAP AÇMANIN AVANTAJLARI NELERDİR?

Bir banka hesabına sahip olmak birçok avantajı da beraberinde getirir. Bu avantajlardan en önemlisi de paralarınızın banka hesabında güvenli bir şekilde kalmasıdır. Hesaba bağlı olarak verilecek olan banka kartı da bir diğer avantajdır. Bu kartla, nakit para taşımadan, alışveriş yapabilmektir.

Bir banka hesabına sahip olmak güvenlik açısından önemlidir. Evde tutulan para, kaybolma, çalınma ve diğer durumlara karşı savunmasızdır. Fakat hesapta tutulan para güvendedir.

Bir banka hesabınız varsa, telefon, internet, su, doğalgaz gibi faturalarınızı şubeye dahi gitmeden evinizin ferahlığında bir tık ile internet şubesinden ödeyebilirsiniz. Otomatik ödeme talimatı da vererek bu işlerle hiç uğraşmayabilirsiniz.

Bir banka hesabınız varsa yanında verilen banka kartı ile yurt içi ve yurt dışından, internetten, perakende satıcılarından bu kartı kullanarak alışveriş yapabilir, ATM’lere para yatırıp çekebilirsiniz.