Yayınlanan Son Yazılar

Borsa Nedir, Borsadan Ne Kadar Para Kazanılır?


İnsanlar biraz para görünce hemen bir şeye yatırım yapayım diye araştırmaya başlarlar. Hele ki birazda parası varsa daha da artması için çeşitli yollar ararlar. Son dönemde de biraz parası olan insanların yeni hayali borsaya yatırım yapmak. İnsanlar Borsaya yatırım yapmak istiyor, fakat borsanın ne olduğunu, nasıl yatırımını katlayacağını, nasıl para kazanacağını bilmiyor. Bizlerde bu yazımızda Borsa nedir, nasıl yatırım yapılır ve nasıl borsadan para kazanılır diye bir araştırma yaparak bir yazı kaleme aldık. Bu yazıyı okuyarak borsada yapacağınız yatırımları nasıl şekillendireceğinizi öğrenebileceksiniz.

BORSA NEDİR?

Borsa, şirketlere ait hisse, emtia ve çeşitli materyallerin alım ve satımının yapıldığı yere denir. Borsa içerisinde, döviz, emtia ve hisse senetleri piyasaları bulunur.


BORSAYA NASIL YATIRIM YAPILIR?

Borsaya yatırım yapabilmek için öncelikle resmi bir yatırımcı olmak gerekir. Türkiye’de tüm borsa hizmetlerini Borsa İstanbul A.Ş. gerçekleştirir. Borsadaki işlemlerin kanun ve yönetmeliklere göre denetimini yapan kurum ise Sermaye Piyasası Kuruludur.

Çalıştığınız bankalar ve yatırım kurumları borsa işlemlerinizi sizin adınıza yönetir. Fakat bu kurumların şartlarını, ücret ve güvenirliklerini mutlaka iyi araştırmak gerekir. Her kurumun öncelikle kendi kazancını düşündüğü bu ortamda çok dikkatli olmakta fayda vardır.

BORSAYA NASIL BAŞLAMALI?

Öncelikle hesabımızı açmalıyız. Daha sonra piyasa hareketlerini izlemeliyiz. Hangi hisse ne durumda, hangi hisseler düşüyor, hangi hisseler yükseliyor, hangi hisse daha karlı, hangi hisseye yatırım yaparsam daha fazla kazanabilirim gibi araştırmaları yapmak gerekir. Bu araştırmalar sonrasında kararımızı vermemiz gerekir.

Borsada kar elde edip kazanabilmek için deneyimli olmak gerekir. Hiçbir şey bilmeden borsada yatırım yaptım hadi para gelecek diye bir şey borsada yoktur. Öncelikle bir yatırım hedefinizin olması ve kendi stratejilerinizi belirlemeniz önemli bir konudur. Borsayı iyi analiz ederek iyi yatırımlar yaparak borsadan iyi paralar kazanabilirsiniz.


HER İNSAN BORSAYA YATIRIM YAPABİLİR Mİ? 

Her insan borsaya yatırım yapabilir. Fakat birikmişim var hadi borsaya yatırım yapayım diyen herkes borsaya da yatırım yapmamalıdır. Daha önce borsaya yatırım için deneyimli olmak gerektiğini söyledik. Deneyimsiz bir insan borsaya yatırım yaparsa olan birikmişini de kaybedebilir. Borsa işini bankalar ve yatırım kurumları da yönetse bu kurumlar kendi karlarını da düşündüğünden sizin birikmişinizi düşünmeyeceklerdir. Bundan dolayı her insan borsaya girmemeli. Gerekiyorsa başka yatırım araçlarıyla bu birikmişini değerlendirmelidir.