Yayınlanan Son Yazılar

Ev Hanımlarının Yaparak Ev Bütçesine Katkı Sağlayacağı 10 Yöntem!


Ev hanımlarının 10 parmağında 10 marifet vardır derler. Çok doğru bir sözdür. Çünkü kadınlar kafalarına koydukları şeyi genelde yaparlar. Ev bütçesine katkı sağlamak isteyen hanımlarda özellikle ev hanımları da çeşitli yöntemlerle bunları başarıyorlar. Bizlerde ev hanımlarının hem ev ekonomisine katkı sağlamak hem de ek kazanç elde etmek için denediği yöntemleri araştırdık. Öneriler şeklinde sıralayacağımız bu işleri sizlerde yaparak ailenizin bütçesine katkı sağlayabilirsiniz.

1-Kurabiye yaparak, yaptığınız kurabiyeleri satarak gelir elde edebilirsiniz. Bu işi yapan birçok girişimci ev hanımı var. Dükkânınızın veya işyerinizin olmasına gerekte yok. Özel günler için, toplantı, parti veya başka aktiviteler için kurabiye yapabilir ve satabilirsiniz. Bu işi de yaymak için sosyal medya ve eş dost aracılığıyla duyurabilirsiniz.

 

2-Youtube’den yemek kanalı açarak, bu kanalda uygulamalı bir şekilde yemek tarifi yaparak, bir süre sonra düzenli gelir elde etmeye başlayabilirsiniz.

3-Satış Ortaklığı yaparak para kazanabilirsiniz. Blog açarak veya sosyal medyadan affiliate reklam kodları paylaşarak para kazanabilirsiniz. Çevrenizi kullanarak başlanılan bu işte işleri de büyütebilirsiniz.

4-Nikâh Şekeri Yaparak ek gelir elde edebilirsiniz. Nikâh ve düğünlerde misafirlere verilen küçük hatıra hediyelerini yaparak gelir elde edebilirsiniz. Çok fazla maliyeti olmayan bu hediyeleri, sipariş usulü de alarak evinizde yaparak gelir elde edebilirsiniz.

5-Giyilmeyen veya kullanılmayan eşyalarınızı satarak gelir elde edebilirsiniz. Kıyafet, ayakkabı, takılar ve çeşitli eşyaları platformları kullanarak satabilirsiniz.

6-Minyatür Bahçeler Yaparak gelir elde edebilirsiniz. El becerisiniz ve yaratıcılığınız varsa, kişiye özel tasarımlarda yapabiliyorsanız minyatür bahçe işine girebilir ve bu alandan para kazanabilirsiniz.

7-Sesli Kitap Hazırlayarak bu işten kazanç elde edebilirsiniz. Kitap okumayı seviyor, güzel bir anlatımınız varsa, kitapları sesli takip olarak hazırlayarak, bu işten güzel paralar kazanabilirsiniz.

 

8-Tasarım Yapıp Bunları Satarak, kazanç elde edebilirsiniz. Tasarım yeteneğiniz varsa, kişiye özel tasarımlar yapıyorsanız bu işi yapabilirsiniz. Dikkat çekici tasarımlarınızı Online platformlar üzerinden müşterilere sunarak gelir elde edebilirsiniz.

9-Sanal Marka Elçisi Olarak para kazanabilirsiniz. Sosyal Medya’nın insan hayatına girmesiyle birlikte bu işte önemli bir konuma geldi. Özellikle İnstagram gibi platformlarda, sizden istenen markanın ürünlerini kullanarak, bunu sosyal medya’dan

10- Evinizde Sabun Yaparak, kazanç elde edebilirsiniz. Son zamanlarda desenli ve kokulu sabunlar sadece banyolarda değil artık odalarda, masalarda da bir dekor olarak yer alıyor. Ev hanımları bu sabunları yapmak için az bir zaman harcayarak bu desenli ve kokulu sabunlardan yaparak satabilirsiniz.