Yayınlanan Son Yazılar

7 Adımda Google Adsense Hesabı Nasıl Açılır?

Google’nin para kazandırma hesabı olan Google Adsense, birçok kişi tarafından merak ediliyor. Google Adsense nedir, nasıl site eklenir ve nasıl buradan para kazanılır gibi sorular hemen her gün aranılıyor. Bizlerde bu aramalara yapanlara bir nebze yardımcı olabilmek adına bu yazıyı hazırladık. Sizlerde yazımızı okuyarak, bu yolları kullanarak Adsense hesabına sahip olabilirsiniz.

GOOGLE ADSENSE NEDİR?

Google Adsense , Google’nın para kazanma platformu olarak bilinir. Adsense, web sitelerinde reklam göstererek, kullanıcılarının gelir elde etmesini sağlayan bir hizmettir.

Adsense kullanıcısı olmak sanıldığı gibi kolay değildir. Öncelikle kullanıcıların yeni bir Adsense hesabı oluşturması ve bu hesabı oluşturduktan sonra, kendi web sitesini Google göndermeli ve eğer Google bu web sitesine onay verirse o site Adsense ile para kazanmaya başlayabilir.


 GOOGLE ADSENSE HESABI NASIL AÇILIR?

1-İlk yapmanız gereken şey, Google Adsense hesap açma bağlantısına tıklayarak gitmek istediğiniz sayfaya ulaşmak. Sayfaya ulaştıktan sonra sağ üst köşede bulunan “ başlayın” butonuna tıklayın.

2-Bunun ardından karşınıza çıkacak olan ikinci formda, ilk olarak web sitenizin ismini yazıyoruz. Daha sonra, e-posta yani Gmail adresimizi giriyoruz. Son olarak ta, Adsense ile ilgili e-posta almak isteyip istemediğimiz sorusuna cevap vererek “kaydet ve devam et” butonuna tıklıyoruz.

3-Üçüncü adımda ise Google giriş ekranı sizi karşılayacak. Gmail kullanıcı adı ve şifrenizle burada oturum açarak, daha sonraki ekrana gidiyoruz. Ülke ve bölge seçimi yaparak, sözleşme şartlarını da kabul ederek, hesap oluştur diyoruz.

4-Son adımda ise, ödeme profili oluşturuyoruz. Burada da kişisel bilgileri ve adres bilgilerini girerek, gönder tuşuna basıyoruz. Telefon numaramızı da onaylayarak devam ediyoruz.

5-Google’ye ilk başta bildirdiğimiz web sitesiniz size ait olup olmadığını doğrulamak için, Google’nin size verdiği kodu sitemizin html’sine head-head etiketlerinin arasına yerleştirmemiz gerekiyor. Normal siteniz var ise bunu kolay bir uygulama ile yapabilirsiniz.

6-Kodu da ekledikten sonra biraz bekleyeceksiniz. Sebebi ise, Google’nin sitenize eklediğiniz kodu tarayarak, sitenizin size ait olup olmadığını doğrulayacak.

7-Sitenizin doğrulanıp doğrulanmadığını Adsense panelinde bulunan sitelerim kısmında görerek kontrol edebilirsiniz. Site adresinin karşısında hazır ifadesi varsa Adsense hesabınıza başarılı şekilde sitenizi eklediğinizi gösterir. Bu ifade artık Google Adsense’den para kazanmaya başlayabilirsiniz anlamına gelir.