Yayınlanan Son Yazılar

Bitcoin İle Bunları Satın Alabilirsiniz!

 

Ekonomi gündemini oldukça meşgul eden Bitcoin ile ilgili olarak araştırma yapan kişiler, bitcoin ile neleri satın alabilirim? gibi soruları sormaya ve araştırma yapmaya başlamışlardır. Bitcoin aracılığıyla mobilya’dan elektronik’e gıdadan tekstile, temizlik ürünlerinden beyaz eşyalara kadar aklınıza gelebilecek her şeyi bitcoin aracılığıyla alabilirsiz.

Bitcoin İle Ne Alabilirim?

Kripto para dünyasının şahı  olan bitcoin ile satın alabileceğiniz şeyler oldukça fazladır. Bitcoin ile aklınıza gelebilecek her şeyi almanız mümkün olmaktadır. Bitcoin yatırım aracı olarak kullanılabileceği gibi, ev, araba, metal yatırım araçları gibi şeylerde bitcoin ile satın alınabiliyor.

Bitcoin, fiziki para kullanım alanlarıyla aynı kullanım alanlarında kullanılırken, pek çok satın alma işlemini de gerçekleştirdiğinden oldukça kullanışlıdır. Online olmasının dışında fiziki olarak kullanılan paralardan hiçbir farkı yoktur.

Bitcoin ödemesi kabul eden dükkânlarda, bitcoin’le istenilen şekilde harcama yapılabilirler. Fakat her mağazada da bitcoin ödemesi de kabul edilmeyebilir.

Bitcoin Alımı Nasıl Yapılır?

Bitcoin alımı için çeşitli yollar vardır.

-Borsalar aracılığıyla bitcoin alınabilir.

- Kişiden kişiye alım satım yapılabilen platformlar aracılığıyla bitcoin alınabilir.

-Bitcoin ATM’leri aracılığıyla bitcoin alınabilir.

- Aracılık hizmeti veren diğer kuruluşlardan kredi kartı veya banka havalesiyle de bitcoin alımı yapılabilir.

- Bitcoin’in internetten satışını yaparak veya bitcoin’in madenciliği yaparak da bitcoin sahibi olabilirsiniz.

- Güvendiğiniz kişilerden de bitcoin satın alınabilir.

- Bazı borsalar ve aracı kurumlar da paypal ile bitcoin ile satın alma hizmeti verirler.

 Bu yöntemlerle bitcoin alınabilir.

Bitcoin Satımı Nasıl Yapılır?

Bitcoin satımı için birçok yöntem vardır.

-Bitcoin satımında en yaygın olarak kullanılan yöntem, internetten bir borsa yardımıyla bitcoin satış emri verip, işlemi gerçekleştirilebilir.

-Bitcoin ATM’lerinde hem alım, hem satım için kullanılabilir.

- Bitcoin satışı, online borsa veya platformlar yardımıyla ya da bir alıcıya doğrudan satış şeklinde de de gerçekleştirilebilir.

Bitcoin satımı için de bu yöntemler kullanılabilir.

Hangi Mağazalarda Bitcoin Kullanılabilir?

Bitcoin kullanılan mağazalar, bitcoin tarafından sunulan uygulamalar ve donanımlara sahip olması gerekir. Bitcoin ile işlemleri gerçekleştiren işletmeler, standart hizmetlerin yanında bu hizmetlerin faturalama ve muhasebe işlemleri gerçekleştirir. Bireysel bitcoin kullanıcıları da bitcoin’i direk kabul edebilir ve işlemlerini gerçekleştirebilir.

Bitcoin ödemeleri cüzdan uygulaması ve adresi kullanılır. Kişilere veya işletmelere bitcoin ödemesi yapmak için bilgisayarınız ya da akıllı telefonunuzun olması yeterli olur. Temassız şekilde de kullanılabilir. Bitcoin işlemleri bir havale aracı veya kredi kartı işlemi fiyatında daha düşük olabilir. Bitcoin işlem ücretleri oldukça düşüktür.

Bitcoin İşlem Ücretleri Ne Kadardır?

Bitcoin transferlerinde gönderim ücreti olarak madenci ücreti alınır.

Yoğun işlem zamanında yüksek ücret ödenen işlemler, düşük ücretli işlemlere göre daha hızlı bir şekilde gerçekleşir. Bitcoin ücreti ise genel anlamda 0,25 dolar ile 0,50 dolar arasında değişmektedir.