Yayınlanan Son Yazılar

Faizsiz Ev kredisi Nedir?


 Her insan bir ev sahibi olmayı ve kiracı hayatından kurtulmak ister. Fakat ev fiyatlarına bakıldığında asgari ücret veya asgari ücretin üstünde bile alınan maaş ile geçinebilen bir vatandaşın bu hayalini gerçekleştirmesi neredeyse imkansız gibi bir şeydir. Bu duruma çözüm bulabilmek adına ev sahibi olmak isteyenler için çözümler üretilmeye başlanmıştır. Bu çözümler içinde en çok tercih edilen yöntemlerden birisi faizsiz ev kredisi kullanarak ev sahibi olmak seçeneğidir.

Faizsiz Ev Kredisi Nedir?

Günümüzde taşınmaz ve araç alımları farklı sistemler üzerinden yapılır. Çünkü geçmiş yıllarda kısa süreler içerisinde yapılan birikimler artık uzun zamanlar içerisinde yapılabilmektedir. Ev ve araba almak isteyenler, bankaların uyguladıkları kredi faizlerine razı olarak ödemelerini bankalara yapmaktadırlar. Fakat son zamanlarda ortaya çıkan faizsiz sistemler sayesinde birikim olmadan, aylık ödeme yaparak, ev, dükkan, arsa hatta araç bile bu sitemle alınabilmektedir. Piyasada da faizsiz sistem uygulayan birçok faizsiz ev firmaları bulunmaktadır.

 

 

Faizsiz Konut Finansmanı Nasıl Çalışır?

Faizsiz Konut Finansmanı sağlayan firmalarının çalışma sistemlerinde ilk aşama, kayıt olmakla başlıyor. Bu kayıt sistemdeki birçok firma tarafından online olarak yapılmaktadır. Yapılan başvurular şirketin resmi internet sayfalarındaki formdan gerçekleştiriliyor. Formda, isim, soyisim, iletişim bilgiler gibi boşluklar dolduruluyor. Bu işlemin ardından ekstra bir şey istenmiyorsa form onaya gönderilir. Gönderilen formlar yetkili kişiler tarafından incelenmesi neticesinde olumlu sonuçlanması durumunda telefon aracılığıyla görüşme sağlanıyor. Bu görüşmede sistemin nasıl işlediği detaylıca anlatılıyor. Bilgilendirme sonrasında bireyler onay verirlerse, işlemlere sözleşme yapılmasıyla devam ediliyor. Böylece ev ve ya araç alımı için ilk adım atılış oluyor.

Faizsiz sistemlerin en önemli avantajı, ödeme olanlarının müşteri bütçesine göre ayarlanmasıdır. Firmalar, müşterilerinden ara ödeme veya peşinat istememektedir. Sadece organizasyon gelirleri adı altında ödenen küçük bir miktar para ödenmektedir. Faizsiz sistemlerin bir diğer avantajı da ödeme planlarının esnetilebilmesidir. Bu sisteme dahil olan kişiler faizsiz ev almalarının ardından pirim miktarlarını arttırarak, taksitleri erkenden bitirebilmektedir. Bazı firmalar olası ödeme zorluğuna karşın taksitleri 6 kadar taksitleri dondurma şansı da vermektedir.

Faizsiz Ev Kredisi Veren Bankalar Hangileridir?

Ev sahibi olmak amacıyla faizsiz kredi veren bankalar genel olarak katılım bankalarıdır. Kredi alırken dikkat edilmesi gereken nokta, verilen bu kredinin faizsiz mi olduğu yoksa yüzde 0 faizli mi olduğudur. Sıfır faizli krediler, bankaların konut kredilerine uyguladığı faiz oranı ile ilgilidir. Ancak bankaların böyle bir uyguları yoktur.

Türkiye’de bulunan hemen hemen tüm bankalar, düşükte olsa bir faiz oranı belirlemesi yaparlar. Faizsiz kredi imkanını ise sadece katılım bankaları sunarlar. Kar ve zarara katılma oranına katılan katılım bankaları, faiz değil kar oranı alırlar.

Türkiye’de faizsiz konut kredisi imkanı sunan bankalar, Kuveyt Türk katılım bankası, Türkiye Finans Katılım Bankası, Vakıf Katılım Bankası, Albaraka Türk Katılım Bankası, Türkiye Emlak Katılım Bankası, Ziraat Katılım Bankası olarak sıralanmaktadır.

 

 

Faizsiz Ev Kredisi Oranları Nelerdir?

Faizsiz ev kredisi veren bankaların 100 bin lira kredi ve 120 ay vadeli konut kredisi ile verdikleri faizsiz ev kredisi oranı şöyle:

Kuveyt Türk Katılım Bankası: Kar Payı Oranı: Yüzde 1,62 iken, aylık taksit tutarı: 1,895 lira

Vakıf Katılım Bankası: Kar Payı Oranı: Yüzde 1,60 iken aylık taksit tutarı:1,880 lira

Albaraka Türk Bankası: Kar Payı Oranı: Yüzde 1,60 iken aylık taksit tutarı: 1,880 lira

Ziraat Katılım Bankası: Kar Payı Oranı: Yüzde 1,70 iken aylık taksit tutarı: 1,959 lira

Türkiye Finans Bankası: Kar Payı Oranı: Yüzde 1,76 iken aylık taksit tutarı 2,007 lira