Yayınlanan Son Yazılar

Sosyal Medyadan Nasıl Para Kazanılır?

 

Günümüzde hemen herkesin birbiriyle iletişim kurup sosyalleşmek için kullandığı sosyal medya aynı zamanda bir kazanç kapısı olarak kullanılıyor. Sosyal medyanın ilk kullanılmaya başlandığı zamanlarda bu cümleyi insanlara söyleseydiniz insanlar yüzünüze bön bön bakarlardı. Ama şuanda bir şarkıcı, bir sanatçı, bir topçu veya bir fenomen bütün işlerini sosyal medyadan hallediyor. Hatta daha da ileri gidiyor nerde ise bütün kazancını buradan kazanıyor. Peki, ama bu insanlar sosyal medyadan nasıl para kazanıyor. Hiç merak ettiniz mi?

Bizler merak ettik ve sizler için sosyal medyadan nasıl para kazanılır diye araştırdık. Yazımızda tek tek sosyal medyadan nasıl para kazanıldığını sizlerle paylaşıyoruz.

SOSYAL MEDYADAN NASIL PARA KAZANILIR?

Facebook

Sosyal medya platformlarından olan Facebook’tan para kazanmanın birçok yolu vardır. Yüz milyonlarca Facebook kullanıcısını düşündüğümüzde ve de günlük Facebook hareketlerini de hesaba katarsak para kazanamamamız içten bile değil.

Facebook’ta ilk olarak, bloğunuz veya internet siteniz varsa bunun tanıtımını yapabilirsiniz. Facebook üzerinden tanıtım yapabilirsiniz. Okuyucuları sitenize veya bloğunuza gelmeye teşvik edebilir ve bu sayede para kazanabilirsiniz.

Facebook’ta para kazanmaya yardımcı Facebook’la işbirliği yapan siteler de vardır. Yardımcı sitelerden olan Zazzle sayesinde ücretsiz olarak herhangi bir ürün tasarlayabiliyor ve dizayn ederek, bunu Facebook sayfanızda paylaşıp, satış yapabilirsiniz. Ayrıca Cafe Press sitesini de deneyebilir ve online mağazalar aracılığıyla satış yapabilirsiniz.

Facebook’tan bir başka kazanma yolu ise Facebook’un işbirliği yaptığı başka bir İnternet sitesi aracılığıyla Facebook’a bir uygulama ekleyerek, telefon üzerinden insanlara tavsiyelerde bulunarak, para kazanabilirsiniz.


Twitter

Online olarak para kazanılabilecek bir diğer sosyal medya platformu da Twitter’dir. Burada da blog veya internet site tanıtımınızı Twitter’den yapabilir, okuyucuları bloga veya siteye gelmeleri için teşvik edebilirsiniz. Affilite Pazarlama yapabilir, bu konuda blog yazıları hazırlayabilir ve tanıtım yaparak para kazanabilirsiniz.

Twitter’da para kazanmak için takipçi sayınızın yüksek olması gereklidir. Araştırmalar yaparak, kişilerin sizi takip etmesini sağlamalısınız. Takipçi sayınız arttıkça sponsorlu tweet’leri kullanabilir, reklamcılarda reklam karşılığında size ödeme yaptığından buradan da paralar kazanabilirsiniz.

Youtube

Youtube’den para kazanmak diğer sosyal medya platformları kadar zor değildir. Youtube ortaklık programı olan Google Adsense sayesinde buraya yüklediğiniz videolardan izlenme sayılarına göre yüksek gelirler elde edebilirsiniz.


İnstagram

Fotoğraf temelli bir sosyal medya sitesi olan İnstagram’da ilgi çekici fotoğraflar paylaşarak ya da takipçilerinizi müşterilerinize dönüştürebilir ve buradan birçok yolla para kazanabilirsiniz.

Linkedin

Sosyal Medya platformlarından biri olan Linkedin, size kendi markanızı kurma fırsatı sunarken, işletmelerin işletmelerle veya kişilerin işletmelerle iletişimini sağlayan bir platformdur. Bu platformda hem siz insanlardan hem de onlar sizlerden pazarlama fikirleri açısından faydalanabilirsiniz.

Linkedin’de profesyonel insanlar bir araya gelerek gruplar oluşturabilir. Sorular sorarak, deneyimlerden yararlanarak karlı kararlar vermenize yardımcı olabilirler.