Yayınlanan Son Yazılar

Fotoğraf Çekerek Nasıl Para Kazanılır, Fotoğraf Satıp Para Kazanabileceğiniz Güvenli Siteler Hangileridir?

Hem sanatı seviyor hem de bu işten para nasıl kazanabilirim? diyenlerden iseniz fotoğraf çekerek para kazanmak tam size göre bir iş olabilir. Yurt içinde ve yurt dışında binlerce insan bu işi yaparken sizde bu işten para kazanabilirsiniz. Fotoğraf çekerek para kazanmak istiyorsanız bu yazımızı okuyarak bu işin nasıl yapılacağını öğrenebilirsiniz.

BU İŞE BAŞLAMAK İÇİN GEREKENLER

1-Kendinize güvenmelisiniz.

2-Kafanızdaki soruları kafanızdan atmanız gerekir.

3-Sabırlı, çalışkan ve yaratıcı olmanız gerekir.

4-Asla pes etmeyin.

FOTOĞRAF  ÇEKEREK PARA NASIL KAZANILIR?

Fotoğraf çekerek para kazanmanın büyük bir pasta olduğunu ve bu pastadan pay almak istiyorsanız, öncelikle bu işin kolay olmadığını öğrenmeniz gerekir. Fotoğrafçılık alt dallardan oluştuğundan sizin de bu alt dallardan birini seçerek bu işe başlamanız gerekir. Seçeceğiniz alt dal konusunda kararsızsanız deneyerek zamanla bu dalı oturtabilirsiniz. Fotoğraflar çekerek hangi tür fotoğraf çekmekten hoşlandığınızı belirleyin. Deneme yanılma yoluyla belirlediğini dal sonrasında bu konuyla alakalı bir fotoğrafçılık kursuna gitmeyi de unutmayın.


FOTOĞRAFÇILIK ALT DALLARI NELERDİR?        

1.Portre Fotoğrafçılığı

Bu tür fotoğrafçılıkta, karşıda bulunan modelin yüz ve ifadelerinden oluşan fotoğraflara denir. Fotoğrafa kişilik katmak önemlidir. Samimiyet, sıcaklık ve kişilik bu fotoğraf türünde önemlidir. Kişiye özel portre fotoğrafçılığı yapabilirsiniz.

2.Sosyal Medya Fotoğrafçılığı

Bu tür fotoğrafçılık, fazla popüler olmadığından genel olarak az kişi bu işi yapar. Ünlüler veya yarı ünlü kişilerin paylaştığı fotoğraflar bu tür fotoğrafçılığa örnektir. Özel anlaşmalar sonucunda çekilen bu tür fotoğrafları sizler de anlaşmalar yaparak çekip para kazanabilirsiniz.

3.Düğün Fotoğrafçılığı

Düğünlerde çekilen fotoğraflar olarak bilinir. Fakat daha büyük mekânlarda ve daha çok insana hitap eden düğünlerde önceden yaptığınız anlaşmalarla düğünde sadece fotoğraf çeker satmakla uğraşmazsınız. Bu tür yerlerle anlaşmak zor diyebilirsiniz fakat bu işi yapan ajans veya stüdyolar düğün için 2. hatta 3. Fotoğrafçı dahi alabiliyorlar.

4.Drone Fotoğrafçılığı

Yeni gündeme gelen bir fotoğrafçılık alt dalıdır. Önemli anların havadan görüntüsünü çekmek için drone kullanılmaya başlandı. Drone sahibi olup, reklamınızı yaparak bu gibi işleri alabilirsiniz.

5.Doğum Günü Fotoğrafçılığı

Sadece doğum günü fotoğrafçılığı yaparak, para kazanabilirsiniz.

6.Ürün Fotoğrafçılığı

E-ticaretin olmazsa olmazı ürün fotoğrafçılığı inanılmaz paralar kazandırmaktadır. Ticari satış şirketleri ürünlerinin fotoğraflarını çektirmek için sürekli arayış içindedirler. Kendinizi geliştirerek, Photoshop ve Corel gibi programları da bilmeniz sizin yararınıza olacaktır.

7.Moda Fotoğrafçılığı

Moda çekimleri yapılan fotoğrafçılık alt dalıdır. Dergi, gazete ve firmalara fotoğraflar çekerek satışlar yapılabilir. Detaylı bilgilere ihtiyaç vardır.

8.Stok Fotoğrafçılığı

Fotoğrafların depoda tutulması ve oradan satışa sunulmasına denir. Çektiğiniz fotoğrafları aracı siteye yükleyerek, burada depolanan fotoğrafların satışının yapılmasından sonra buradan para kazanabilirsiniz. Burada satılan fotoğrafları bir çok kurum kuruluş ve kişiler alıp kullanır. Bu tür ortamlarda büyük paralar döner, fakat bu paradan sizin payınıza para düşmesi için sabırlı olmanız gerekir.

Bazı Stok Fotoğrafçılık Siteleri

https://www.123rf.com,https://www.shutterstock.com, https://www.gettyimages.com, https://tr.fotolia.com, https://www.istockphoto.com gibi sitelere çektiğiniz fotoğrafları yükleyerek buralardan satış yaparak paralar kazanabilirsiniz.

Diğer fotoğrafçılık alt dalları ise şöyle sıralanabilir. Bilimsel Fotoğrafçılık, Aile Fotoğrafçılığı, Spor Fotoğrafçılığı, Mimari Fotoğrafçılık, Yiyecek ve İçecek Fotoğrafçılığı, Pet Hayvan Fotoğrafçılığı, Macera ve Doğa Fotoğrafçılığı, Seyahat Fotoğrafçılığı, Müzik Konser Fotoğrafçılığı, İş Dünyası Fotoğrafçılığı, Bebek Fotoğrafçılığı, Dergi Fotoğrafçılığı gibi fotoğrafçılık alt dalları vardır.

FOTOĞRAF ÇEKEREK PARA KAZANMA UYGULAMALARI HANGİLERİDİR?

Fotoğraf satış hizmeti veren cep telefonu uygulamaları da vardır. Bu uygulamaları kullanarak cep telefonunuzla çektiğiniz fotoğrafları satarak gelir elde edebilirsiniz. Bu uygulamalarda bir fotoğrafı birden çok satma hakkınız vardır.

Bu uygulamalardan bazıları şunlardır. https://www.stockimo.com, https://www.foap.com, https://depositphotos.com, http://clashot.com, https://marketplace.500px.com, https://pro.scoopshot.com, https://www.snapwi.re, https://www.eyeem.com gibi uygulamalar bu tür uygulamalar arasındadır.

FOTOĞRAFÇILAR NE KADAR KAZANIR?

Fotoğrafçıların kazancı, kişiye göre değişir. Zengin olan fotoğrafçılarda olabildiği gibi, hiç kazanamayanlar da vardır. Çok para kazanmak sizin performansınıza bağlı bir olaydır.


FOTOĞRAFÇILIKTA DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER NELERDİR?

1-Fotoğrafçılıktan para kazanmak için, parasal konuda rahat olmak gerekir.

2-Zaman ve sabır gerekir.

3-Refarans olması önemlidir.

4-Markalaşma önemlidir.

 5-Eğitim olmazsa olmazdır.

6-Sezona göre işler az veya çok olabilir.

7- DSLR bir makinaya sahip olmak gerekir.

8-Reklamınızı yapmayı asla unutmayın.

9-Sergi veya fotoğraf yarışmalarına katılın.