Yayınlanan Son Yazılar

İnternet Üzerinden Nasıl Para Kazanırım?


Her insan rahat bir ortamda çalışarak istediği kadar para kazanıp hayatını devam ettirmeyi hayal eder. Kimi insanlar bu işi başarır kimi insanlarsa üç kuruş para için saatlerce çalışır. Her insan masa başında çalışmayı ister. Bazı insanlarda bilgisayarları olmadan rahatsız olur.

İnternette para kazanmakta bu tür rahat işlerden biridir. Herkes bu işe rahat para kazanayım diye başlar fakat belli müddet sonra bıkar. İnternetten para kazanmak için yapılabilecek işleri sizler için araştırdık.

İNTERNETTEN PARA KAZANMANIN KURALLARI

1-Müşteri: Asıl mesele bu kelimedir. Müşteriniz varsa internetten istediğiniz işi yaparsınız. İnsanlara faydalı olmak için bu müşteri kelimesini kullanırsak daha yararlı olacaktır.

İnsanlara yararlı olmak için bu işi yapın. Onlara değer katın, onlara yarar sağlayın. Öncelikle müşteriler ne istiyor? Müşteriler ne tür şeylere ihtiyaç duyuyor? Diye bakmak gerekir. İnsanların bu ihtiyaçlarını çözerseniz para kazanmaya başlayacaksınız demektir.

2-Tutku size yetmez: Bir şeye başlamak için size tutkudan daha önemli şeyler gerekir. Tek başına tutku ile geliştirdiğiniz fikri satamayabilirsiniz. O nedenle müşterilerin kim olacağını, nasıl bir pazarlama yöntemi kullanacağınızı ve ne tür bir iş modeli geliştirerek onunla çalışacağınız gibi soruları cevaplamanız gerekir.


İNTERNETTEN İŞ KURMAK İÇİN EN İYİ YÖNTEMLER

İnternetten iş kurmak ve para kazanmak için şu 5 yöntemi uygulayabilirsiniz.

1-Yazılım, Uygulama Ve Geliştirme Yapmak.

İnsanların ilgisini her daim üstünde tutan sosyal medya uygulamaları her türden insanın iştahını kabartıyor. İnsanlar neden bu uygulamalardan ben yapamıyorum diyerek bu iş için adım atmaya çalışıyor. Bu işi yapabilmek için kod yazmayı bilmek gerekiyor. Burada da yazılımı bilen birine devrederek, işin pazarlama kısmını ben yapayım fikri doğuyor. Ya da tam tersini yapmakta düşüncenizde olabilir. Hedefe nokta atış önemlidir. Yoksa kimsenin ilgi alakasını çekmeyecek bir uygulama geliştirmekte boşa zaman harcaması olur.

2. E-Ticaret Yapabilirsiniz.

Müşterileri etkileyecek etkili ürünleriniz varsa bunları da internet üzerinden satıp para kazanabilirsiniz. Online mağazalar açabilir, ya da kendin internet siteniz veya instagram gibi sosyal medyalarda bu satışları yapabilirsiniz. E-Ticaret sektörü de her geçen gün büyüyen bir sektör olarak karşımızda duruyor. Akıllı hareket etmek için satacağınız ürünlerin karına göre detaylı araştırma yapmalısınız. Satışın ardından verilen satış sonrası destek müşteri memnuniyeti için çok önemlidir.

3. Reklam İşi Yapabilirsiniz.

Blog siteniz, Youtube sayfanız veya İnstagram ,Facebook gibi sosyal medya sayfalarınızdan reklam yayınlayarak para kazanabilirsiniz.

Blog siteniz ne kadar büyükse bu işten de o kadar para kazanabilirsiniz. Sitenizin trafiği yüksekse, bir tıktan dahi iyi paralar kazanabilirsiniz. Reklam verenler için siteniz cazip değilse, tıklanma oranınız az ise bir tıktan ancak birkaç kuruş kazanabilirsiniz.

Youtube sayfanızda kendi üretiminiz eğlenceli ve bilgilendirici videoların izlenme oranına göre para kazanabilirsiniz. Bu işte emek ve sabır istiyor.

Sosyal Medya mecrası İnstagram’dada artan takipçi sayınızın artışına  göre firma veya şirketler özel reklam vermek için sıraya da girebilirler.

4. Satış Ortaklığı Yapabilirsiniz.

Herhangi bir ürün stoku yapmadan, başkalarının ürününü ve hizmetlerinin tanıtımı da yaparak para kazanabilirsiniz. Affiliate pazarlama adı verilen bir sistemde, ürün ve hizmetlerin internet ortamında pazarlanması karşılığında komisyon alırsınız. Makale, banner reklam veya daha değişik yöntemlerle bu reklam çeşidini kullanarak para kazanabilirsiniz. Tanıtım makaleleri de yazarak, bu işten ciddi paralar kazanabilirsiniz.

5. Danışmanlık Yapmak ve Online Ders Vermek İle Para Kazanabilirsiniz.

Danışmanlık yaparak, müşterilerle ilgilenerek ve uzmanı olduğunuz konularda danışmanlık yaparak para kazanabilirsiniz.

Online ders de vererek, ya da oluşturduğunuz dersin videosunu veya notlarını ömür boyu satarak para kazanabilirsiniz. Sahip olduğunuz yetenekleri aklınıza getirerek ve hangisiyle alakalı olarak bir ders programı üretebileceğinizi düşünerek, ona göre ders içeriği üretebilirsiniz.