Yayınlanan Son Yazılar

Muhteşem Bir İnternet Sitesi İçin Altın Öneriler

 Muhteşem bir internet sitesi açarak o siteden Google Adsense veya başka bir reklam kurumuyla anlaşarak o site üzerinden para kazanmak herkesin hayali diye düşünüyorum. Bu herkesin hayali diyorum çünkü aynı yollardan bende geçtim. O yüzden hem insanlar yararlansın hem de insanlara yol göstermesi için bu makaleyi yazmaya karar verdim.

İlk site yaptırmaya karar verdiğimde bu işin sıradan bir iş olduğunu, kolay bir olay olduğunu sanmıştım. Hatta yazılanları okuduğumda bu çocuk oyuncağı diye düşünmüştüm. Fakat zaman gösterdi ki bu iş kolay değil.

1-Site kurmaya karar veriyorsanız önce hangi alanda bir site açacağınıza bir karar verin. Tematik mi yoksa her şeyden mi? Bana sorarsanız tematik kurmak her zaman iyi bir yol gibi gözüküyor.

2-Sitenizin ismi çok önemli. Öyle herkesin kullandığı isimli bir sitede kurmayın derim. Tamam, herkese lazım olsun ancak, ismi tek olsun.

3-Sitenizi kendiniz yapmayacaksanız başka bir firma veya kişiye yaptıracaksanız güvenilir olmasına dikkat edin. Bugün var yarın yok firmalarıyla çalışmayın. Yoksa sitenizin geleceği için hiç iyi olmuyor.

4-Birde olmazsa olmaz seo. Seo ne dediğinizi duyar gibiyim. Seo yabancı bir kelime fakat siteler için gayet tanıdık bir kelime. Seo ile sitenizin alexa değeri artar, rakiplerinizin önüne geçer ve reklam alma potansiyelinizi arttırırsınız. Yani çok önemli.

5-Alexa demişken söyle açıklayayım onu. Dünya’da ve Türkiye’de ne kadar internet sitesi varsa sıralamalarını gösteren bir site. Yabancı bir site olduğundan para verir yükseltirim diye bir durum söz konusu değil. Neyse o.

6-Ve önemli bir şeyde sitenin içerik yönünden doyurulması. Bir iki haber atar yatarım diye bir şey olmuyor. Google ve Yandex robotlarıyla diğer arama motor robotları belirli sürelerde sitelerde tur atıyorlar. Yeni bir şey sitende varsa onu alıyor ekliyorlar sayfalarına. Yoksa gelmiyorlar bile sayfana.

7-Siteni arama motorlarına kaydetmeyi de unutmamak lazım.

8-Yazdığınız içeriğin özgün olması da çok önemli. Özgün değil kopya içerikse arama motorları seni kaale bile almıyorlar. Yazdığın haber bomba bile olsa boş. Özgün içerik şart bence.

9-Yazını yazdıktan sonra anahtar kelimeleri seçmeyi de unutmamak lazım. Anahtar kelimeler site için organik ziyaretçi getirmesi açısından çok önemli.

10-Birde hit arttırma sitelerinden mutlaka uzak durun. Hitim artsın diye girdiğiniz bu platformlar siteniz için bir son olabilir. Devamlı organik hit almaya özen gösterin.

11-Sosyal medya hesaplarınız olsun. Facebook, twitter, instagram gibi hesaplar sitenize gelen ziyaretçi sayısını arttırırken bilinçli bir hayran kitlenizin oluşmasını da sağlar.

12-Google için Domain yaşı da çok önemli. Bazı arama motorları domain yaşının uzun olmasının daha fazla güven duygusu verdiğinden domain yaşınızın ve süresinin uzun olmasına özen gösterin.