Yayınlanan Son Yazılar

10 Adımda İşinizi Bulun!

 

İş bulmanın zor olduğu bir süreçten geçildiği şu günlerde, kolay bir şekilde iş bulmak isteyenler için kolay bir şekilde uygulanabilecek yöntemleri sizler için ele aldık.

İşsizlik oranları her geçen gün artarken, iş bulmak isteyenler de iş bulma konusunda kara kara düşünmeye devam ediyor. Aldığı eğitime ve niteliklerine uygun bir işi geçtik yapabileceği bir işi bulmak konusunda da insanlar iyice karamsarlığa düşüyor.“10 Adımda İşinizi Bulun” adlı makalemizi sizde okuyarak hayalini kurduğunuz ve ilgi, eğitim ile yeteneklerinize uygun işleri bulmanıza yardımcı olacağımızı düşünüyoruz.

NE İSTEDİĞİNİZE KARAR VERİN!

Yazımıza geçmeden önce size bir soru sormak istiyorum. Ne iş yapmak istiyorsunuz? İnsanlar eğitimini, yeteneklerini göz önüne alarak bu soruya öncelikle cevap vermelidir. İşim olsun ne olursa olsun mantığı insanları zorlasa da insanların ne istediğini bilmesi önemlidir. Ya o işte mutsuz olursam, ya o işte başarısız olursan gibi aklı karıştıran sorularda bu konuda eğitim ve yeteneklerin ne kadar önemli olduğunu ortaya koymaktadır. O yüzden ne iş yapacağınıza öncelikle karar verin. Dilerseniz şimdi “10 Adımda İşinizi Bulun” yazımıza geçelim.


 10 ADIMDA İŞİNİZİ BULUN!

1-İş bulmak istiyorsanız eksiksiz bir cv’nizin olması gerekir. Bu cv’ye eğitiminizden hedeflerinize kadar her şeyi yazmanız gerekir. Cv’nizi başvurduğunuz şirkete doğru bir şekilde yansıtırsanız şirket yetkilerinin dikkatini çekebilirsiniz. Eksiksiz bir cv’nin yanında birde ön yazı hazırlarsanız fark edilmenizin seviyesi artar. Ön yazılarınızda üsluba da dikkat ederseniz iş bulma hedefinize daha da yaklaşabilirsiniz.

2-İş bulma sitelerine sık sık göz gezdirin. İş bulma sitelerinde karşınıza bol bol iş alternatifi çıkacaktır. Ne kadar çok iş bulma sitelerine üyelik açarsanız o kadar iş bulma ihtimaliniz de artacaktır. Tüm sitelerde güncel cv’niz bulunursa o kadar iş bulma ihtimaliniz artar. Şirketlere ve pozisyonlar için özel olarak ön yazı hazırlayarak ön plana çıkabilirsiniz.

3-İş bulmak için tanıdıklarınızdan yardım istemeyi de unutmayın. İş aradığınızı çevrenizdekileri ve hatta ailenizi bile dahil edin. Böyle yaparsanız iş bulma ihtimaliniz daha da artacaktır. Yakınlardan yardım istemekten çekinmemeli, kararlı olmalı ve iş istediğinizi ispat etmelisiniz.

4- İş arama sürecinde sosyal medya’yı aktif olarak kullanmalısınız. İş başvurusu yapan insanların sosyal medya hesaplarının şirketlerin insan kaynakları tarafından incelendiğini unutmayın. İş bulmanızı kolaylaştıracak olan yetkinlik ve hobilerinizi sosyal medya hesabınızdan yayınlayın. Doğru platform seçimi de önemlidir. Mutlaka Linkedin sitesinde profil açarak, güncel gelişmeleri buradan takip ederek, iş bulmaya çalışmalısınız.

5- İŞKUR kaydı yapmayı da unutmayın. İŞKUR, fazla fırsatlar sunmasa da en iyi iş alternatiflerinden biri olmaya devam ediyor. Online kayıt olabileceğiniz İŞKUR, sizin için bir danışma atayarak, sizin beklentilerinizi ve size uygun iş ilanlarını size öneriyor. Böylece iş bulmak kolay hale geliyor.

6-İş görüşmeleri sonrasında iş görüşmesi yaptığınız kişilerden geri dönüşüm isteyin. Çünkü bu şekilde eksikliklerinizi görebilir ve bir sonraki iş görüşmesine daha güçlü bir şekilde gidebilirsiniz.

7-Sosyalleşmeye önem verin. İş bulma sürecinde yeni ortamlara giderek kendinizi tanıtmanız sizin yararınıza olacaktır. Kendinizi tanıttığınız kişiler sizlere yeni kapılar açabilirken, size referans dahi olabilirler. Yeni insanlar tanımak yeni fırsat anlamına gelir.

8-İş arama sürecinde kendinizi geliştirmeye devam edin. İnternet ortamında eğitimler alabilir, alacağınız eğitimler sonucunda cv’nize eklemeler yaparak cv’nizi zenginleştirebilirsiniz. İş ararken aldığınız yeni eğitimler, iş arama kapsamınızı genişletebilir.

9-Ne olursa olsun umudunuzu kaybetmeyin. Umudunuzu kaybettiğiniz de motivasyonunuz da düşeceğinden bu da iş bulma ihtimalinizi de düşürecektir.

10-İş bulma sürecinde sabırlı olmak gerekir. Bu süreçte öne çıkan ilk engelde pes etmemeli, yeni kapılar açacak kişilere, kurum ve platformlara daha çok sarılarak, yeni kariyerinize sağlam bir adım atabilirsiniz.